Från råtobak till egna cigaretter

Tobak framställs av olika tobaksarter inom släktet Nicotiana och odlas främst i läder så som Kina, Indien och Brasilien. Efter skörden torkas bladen för att sedan genomgå olika fermenteringsprocesser för att få fram karaktäristiska nyanser och smaker. Ska tobaken användas till cigaretter pressas den, men ska den bli snus hoppas pressningen över. Råtobaken skickas sedan ut till olika tobaksbolag där den genomgår fler processer och smaksättning. Varje bolag smaksätter tobaken på sitt eget sätt. Mängden nikotin varierar och kan vara allt från strong till light.

Som privatperson kan man köpa råtobak för att själv fermentera och smaksätta den. Man får då koll på det exakta innehållet i cigaretterna och snuset. Många anser att detta är ett billigare och godare alternativ till att köpa färdiga cigaretter. Råtobak sälja av många olika företag. För att göra egen tobak följer man några enkla steg.

Följ stegen för egen tillverkning av cigaretter

  • Blötlägg tobaken med den essens du vill ha.
  • Låt stå kallt mellan 24-48 timmar.
  • Strimla tobaken med hjälp av en tobakskvarn.
  • Låt tobaken torka i rumstemperatur på en tidning eller i ugn på 50 grader.
  • Förvara i tätförsluten burk för lagring. Lagringstiden kan varieras efter tycke och smak.
  • Rulla till cigaretter.

Följ stegen för egen tillverkning av snus

  • Mal råtobaken i mycket små bitar.
  • Fermentera i ugnen ca 72 timmar.
  • Återfukta och ställ sedan kallt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *